Регионална Домијада: Културно - уметничко стваралаштво

ВАСПИТНИ РАД

Breadcrumbs

Још једно у низу, а уједно и последње регионално такмичење Домова ученика Западне Србије (у овој школској години) одржано је у Ужицу 20.04.2024. године. 

Домијадa...  Сви домови ученика средњих школа жељно је ишчекују током целе школске године. Свако од ученика жељан је да покаже своја знања и вештине а уједно и да се одмери са другарима из других домова. Овога пута ученици из 14 градова Западне Србије  надметали су се у Културно - уметничком стваралаштву. У оквиру ове манифестације ученици су такмичили у следећим категоријама: Драмски приказ, Фолклор, Новинарство, Примењена уметност, Рукотворине, Изложба ликовних радова, Модеран плес, Етно музика, Популарна музика, Класична музика и Рецитовање.

Дом ученика Чачак представио се богатим програмом. Наши васпитачи са пуно ентузијазма, знања и вештине, одабрали су и анимирали најталентованије ученике у разним областима културно уметничког стваралаштва и заједно са стручним сарадницима припремили ученике, да на такмичењу покажу сва своја умећа. У изузетно јакој конкуренцији, од 14 домова ученика, наши домци остварили су изузетан успех. Ученици нашег Дома освојили су четири прва, три друга и једно трећа место. Победама у четри категорије: Класична музика, Модеран плес, Рукотворине, Примењене уметности, наши ученици са њиховим васпитачима као носиоцима активности у овим секцијама обезбедили су пласман на Републичку домијаду која се одржава у месецу мају.

Иза овквог успеха стоји напоран рад Васпитне службе под будним оком кординатора Драгане Ћусловић као и директора установе Иване Вукајловић. 


Спремали смо се што се може видети из Генералне пробе коју смо одрадили 18.04. у Свечаној сали Дома у Учитељској улици. У пуној сали остали ученици су жељно исчекивали да виде све наступе својих другара дајући им максималну подршку.