КРУНА ЈОВАНОВА

ВАСПИТНИ РАД

Breadcrumbs

Дана 19.3.2024. ученици нашег дома изузетни у учењу и владању, као и у разним активностима које организује дом, од стране директорке Ивана Вукајловиц похваљени су и награђени улазницама за представу "Круна Јованова".

Инспирисана великом љубавном причом са почетка 19 века, ова драма је прича о Круни Михаиловић удатој Обреновић, и њеном мужу господару Јовану Обреновићу, рођеном брату кнеза Милоша, који је у то време водио Чачак. 

„У српској историји су фасцинантне околности из којих су се изродиле савршене, јаке и трагичне женске судбине. Неке су видљиве , неке су заташкане и скрајнуте. Оно што је заједничко тим животним причама је да данашња јака жена има јаку преткињу чији генетски материјал носи. Сценографкиња представе „Ненаписана писма“, Марија Лукић има Круну Михаиловић и њена прича је тражила ово време да је учини видљивом. Круна је била прва жена Јована Обреновића, прва жена која није успела да одговори на притиске династичких критеријума, жена која је хтела да буде „обична“, а живот јој је приредио све осим обичности и просека. Данас је време које говори о времену у којем се ћутало. Зато је Круна жена о којој данас треба гласно говорити." Истакла је Вања Милачић, идејни креатор ове приче.

Утисци које су понели наши ученици после одгледане представе су за причу. Директорка Ивана Вукајловић, са својим менаџмент тимом, показала је да будно прати понашање сваког нашег домца и да је увек спремна да награди оне који су својим радом и трудом то заслужили.