Свети Нектарије Егински – Сведок љубави Божије

ВАСПИТНИ РАД

Breadcrumbs

У оквиру програма „Чачанска родна – Чачак престоница културе Србије 2023“, 22. новембра на дан Светог Нектарије Егинског одржано је предавање "Свети Нектарије Егински – Сведок љубави Божије"  у Свечаној сали нашега дома у Учитељској број 8.

У организацији Удружења Ирмос предавач је била госпођа Наталија Ковачевић.

Наталија Ковачевић је Српкиња која годинама уназад живи у Атини у Грчкој. По професији је грађевински инжењер, али вољом Божијом она гради мостове љубави Божије међу људима, јер као духовна кћи старца Нектарија Виталиса, сведочи о љубави Божијој коју Господ пројављује кроз молитвено заступништво Светог Нектарија Егинског. Госпођа Наталија Ковачевић, долазећи из Грчке говорила нам је о неизбројивим чудима Светог Нектарија Егинског, који је исцелитељ данас многих који болују од онколошких болести, као и од наркоманије и душевних обољења. Многи бездетни супружници су постали родитељи, молећи се Светом Нектарију.

На овом духовном матинеу, истинској духовној гозби приказани су многи видео садржаје и фотографије, у којима су многобројни посетиоци у препуној сали Дома уживали.