Мали сајам спорта

ВАСПИТНИ РАД

Breadcrumbs

17.10.2023. године у Чачку у Хали крај Мораве одржан Мали сајам спорта на коме се представило више од 10 спортских савеза и преко 20 спортских клубова из овог града.

Отварању је присуствовао председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, представници Министарства спорта, представници локалне самоуправе, бројни учесници. Наши ученици су такође узели учешће у пратњи директорке установе Ивана Вукајловић васпитача Олгице Крстовић и координатора Васпитне службе Драгане Ћусловић.

Сви ови мали сајмови су уствари велики сајмови, велика ствар за сваку општину и за сваки град где их организујемо...Најлепша слика града Чачка су ова деца, будућност Србије су ова деца не само у Чачку већ у читавој Србији. Трудићемо се да то буде већи број сајмова спорта, да један одсто ове деце остане у систему спорта после оваквих дешавања ми смо направили праву ствар - између осталог рекао је Штефанек.

Град Чачак као место у ком су своје каријере започели велики спортисти доста пажње посвећује деци и томе да сваки малишан има добре услове за тренирање спорта који изабере. ... Што се тиче сајма спорта за нашу средину,  ти малишани од данас имају могућност да виде којим би се они сутра спортом бавили - између осталог рекао је Славољуб Пипер, председник Карате федерације Србије и потпредседник Европске карате федерације као и потпредседник Спортског савеза Србије.