Вести

Одржан други круг домског квиза

Одржали смо други круг нашег чувеног домског квиза. У сјајној атмосфери ученици су показали завидан ниво знања на не тако лака питања, али сваки труд се и награди, па им је дом за ову прилику спремио дивне новогодишње пакетиће.
Read more...

Посета Сајму књига

На овогодишњем Сајму књига Дом ученика средњих школа Чачак на челу са директорком, дивним васпитачима и ученицима пружио је подршку Градској библиотеци и установама културе из Чачка у представљању издавачке делатности први пут на штанду Сајма. Следеће године надамо се још већем штанду, како би на најбољи начин био представљен Чачак као прва национална престоница културе Србије.

 

Read more...

Учешће у хуманитарној акцији

Да људска доброта не познаје границе, прави су пример сви Чачани који су учествовали у најплеменитијем подвигу године, у прикупљању новца за лечење наше суграђанке петогодишње Нађе Ђеровић. Дом ученика средњих школа Чачак са својим ученицима, васпитачима и директорком.
Read more...

Посета Народном музеју и библиотеци

У оквиру васпитне теме "Окружење у ком су школа и дом" ученици су у пратњи васпитача упознали град Чачак, у коме ће да бораве наредних година док траје њихово средњошколско образовање.
Read more...

Угостили смо ученике из Београда

17.9.2022. године Дом ученика средњих школа Чачак био је домаћин ученицима Филолошке Гимназије из Београда који су представили завршни рад сјајне адаптације романа "Плес ситних демона" Марка Видојевића. Приказане су тинејџерске теме о љубави, дружењу, самопоуздању у временској транзицији.
Read more...

У гостима учитељи из целе Србије

Дом ученика средњих школа Чачак имао је част да угости учитеље из свих делова Србије у оквиру одржане седме по реду "Учитељијаде" у организацији Удружења учитеља Чачак и Савеза учитеља Републике Србије под покровитељством града Чачка и генералног спонзора Група Клетт Србија.
Read more...

Ђак генерације из нашег Дома

Јована Танасијевић је из Раче у Чачак дошла пре четири године да би уписала Медицинску школу, чији је данас ђак генерације. Све четири године живела је у Дому ученика, где је временом стекла много пријатеља, међу којима је било и друштва из одељења, али и из других школа.
Read more...